Zweethutten in Oud Turnhout, Driebergen 

Een zweethut is een van wilgentakken gebouwde hut die wordt bedekt met dekens. Er worden stenen in een vuur heet gemaakt.
Deze stenen worden in de hut overgoten met water. De ceremonie bestaat uit 4 rondes. De deur wordt geopend en het nieuwe leven wordt weer begroet. Het doel van deze ceremonie is lichaam & geest te reinigen.
We gieten gemengde hutten; mannen & vrouwen gezamenlijk.

 
Er wordt geen vaste prijs berekend voor de zweethutten. Er wordt gewerkt op non-profitbasis. Het is goed om te realiseren dat er wel vaste kosten aan een zweethut zijn verbonden daarom vragen we een donatie om de vaste kosten te dekken voor vervoer, stenen, kruiden, hout, dekens & gereedschap. Verder is het volgens de traditie gepast om de firekeepers kruiden, tabak of een kleine vergoeding te geven als dank voor hun werk. Kruiden zijn bij ons verkrijgbaar tijdens deze dag.

 Wij werken vanuit het principe dat;
"Ceremonies are not for sale. Donations of appreciation are most welcome. However, that being said no one will be send away for a lack of funds.”

Zweethutten met Auris
Wij gieten de zweethut in Oud Turnhout, een kleine 10 minuten over
de Nederlandse grens. Je bent van harte welkom op onze plek van 10.00 uur tot  ongeveer 19.00 uur. 

Als je meedoet geef je dan op per mail; info@drumcircle.nl


Wanneer
Zie de agenda voor data.
Auris nodigt regelmatig indiaanse leraren uit om ceremonies te doen. Wil je weten welke teachers uitgenodigd worden; mail ons dan. Ook zullen er hutten worden georganiseerd die niet in de agenda staan, om van deze data op de hoogte te blijven kun je jouw emailadres geven dan zetten we je op de mailinglijst. Mail dan naar; info@drumcircle.nl

Meenemen
Neem (indien nodig) warme (regen)kleding en waterdicht schoeisel mee 
Katoen & tabak om  tobaccoties/gebedszakjes te maken in de kleuren van de windrichtingen; zwart/rood/geel/wit/blauw/groen
Schotel voor het avondeten
Zweethutkleding & eventueel slippers, vrouwen; omslagdoek & t-shirt.Mannen lange zwembroek & (eventueel) t-shirt
Genoeg badlakens (ook om op te zitten)

Potluck
Potluck, een ceremoniële maaltijd na de zweethut. Neem eten & te drinken mee om in de avond te delen.


Zweethutten met Carl Big Heart

Wij zijn vanaf het begin betrokken met het opzetten van de stichting Big Heart.
De stichting bestaat 11 jaar. Elk jaar in mei en oktober wordt Carl Big Heart uitgenodigd om zweethutten, voordrachten en kinderblessings te leiden.

Carl Big Heart is een in de Abenaki-traditie geadopteerde Medicinekeeper.
Door de zweethut, de Helings-ceremonie met de Pijp, en ook door diepgaande voordrachten probeert hij verbindign te leggen met onze oude aardewortels. Big Heart weet in zijn werk "bruggen" tussen tradities te slaan. Hij vertelt op diepzinnige wijze en vol humor over zijn werk van heling en transformatie.

Opgave
Je kunt je opgeven voor een zweethut met Carl bij het secretariaat van de stichting Big Heart; e-mail: info@bigheart.nl of www.bigheart.nl